Dažniausiai užduodami klausimai apie plaukų priežiūrą - Plaukui.lt

Dažniausiai užduodami klausimai apie plaukų priežiūrą

Kaip dažnai reikėtų plauti galvą?
Tai priklauso nuo plaukų tipo ir gyvenimo būdo. Paprastai daugumai žmonių pakanka plauti plaukus kas 2-3 dienas. Perteklinis plovimas gali pašalinti iš galvos odos natūralius aliejus ir ją sausinti. Nepakankamas plovimas gali sukelti pleiskanų ar kitų galvos odos problemų. 


Kaip galima išvengti skilinėjančių plaukų galiukų?
Reguliarus kirpimas yra vienas iš pagrindinių būdų naudojamų norint išvengti skilinėjančių plaukų galiukų. Taip pat, patariama sumažinti plaukų formavimus karščiu bei naudoti maitinančią plaukų kaukę ar aliejų. 


Koks yra geriausias būdas išdžiovinti plaukus?
Džiovinimas oru yra vienas saugiausių pasirinkimų džiovinant plaukus, tačiau trunkantis ilgiausiai. Jeigu reikia naudoti šilumą, rinkitės žemą arba vidutinį plaukų džiovintuvo karštį ir laikykite jį tam tikru atstumu, kad nepažeistumėte plaukų. 


Kaip sumažinti plaukų slinkimą?
Norėdami sumažinti plaukų slinkimą, naudokite šampūną ir kondicionierių be sulfatų, naudokite nenuplaunamą kondicionierių arba serumą nuo slinkimo ir stenkitės nešukuoti išsausėjusių plaukų. Taip pat galite išbandyti miegą ant šilko pagalvės užvalkalo, kad sumažintumėte trintį.


Ką daryti, jei atsiranda pleiskanų?
Pleiskanas gali sukelti įvairūs veiksniai, įskaitant sausą galvos odą, riebią odą ar grybelinę infekciją. Naudokite šampūną nuo pleiskanų, kurių sudėtyje yra tokių ingredientų kaip ketokonazolas, seleno sulfidas arba cinko piritionas. Įmasažuokite šampūną į galvos odą, palikite keletą minučių ir kruopščiai nuskalaukite. Jei pleiskanos išlieka, kreipkitės į dermatologą.


Ar galima dažyti ar šviesinti plaukus?
Plaukų dažymas arba balinimas gali pakenkti, jei nebus tinkamai atliktas. Labai svarbu naudoti aukštos kokybės produktus ir, jei nesate tikri, kreiptis į specialistą. Gilus kondicionavimas gali padėti atkurti drėgmę ir ištaisyti žalą, kurią sukelia dažymas ar balinimas.


Kaip galiu paskatinti plaukų augimą?
Sveika mityba, rekomenduojamos geriamojo vandens normos laikymasis bei streso mažinimas gali paskatinti plaukų augimą. Be to, produktų, kurių sudėtyje yra tokių ingredientų kaip biotinas, keratinas ir minoksidilis, naudojimas gali padėti paskatinti plaukų augimą ir pagerinti plaukų sveikatą.


Ar turėčiau šukuoti plaukus, kai jie drėgni ar sausi?
Drėgni plaukai yra labiau linkę lūžinėti, todėl geriausia naudoti plačių dantelių šukas, kad išvengtumėte žalos. Jei jums reikia šukuoti sausus plaukus, naudokite švelnų šepetį su minkštais šereliais, kad sumažintumėte lūžinėjimą.


Kaip apsaugoti plaukus nuo karščio pažeidimo?
Prieš naudodamiesi karštomis formavimo priemonėmis, pvz., tiesintuvais ar garbanojimo žnyplėmis, naudokite karščiui atsparų purškiklį arba serumą. Apribokite karštųjų plaukų įrankių naudojimą, kai tik įmanoma, rinkitės žemesnius karščio nustatymus ir džiovindami visada naudokite difuzorių, kad šiluma pasiskirstytų tolygiai.


Ką daryti, jei turiu riebius plaukus?
Reguliarus plaukų plovimas šviesinančiu šampūnu gali padėti pašalinti riebalų perteklių ir susikaupusius nešvarumus. Venkite per daug dažnai plauti plaukus, nes taip galite pašalinti natūralius galvos odos aliejųs ir sukelti dar didesnį riebalavimąsi. Be to, naudokite lengvus, be aliejaus formavimo produktus ir per dažnai nelieskite plaukų, kad aliejus nepatektų iš rankų į plaukus.

 

Grįžti į tinklaraštį